Trendi v lepoti se radi spreminjajo.

Iz klasičnih medijev, kot so televizija in tiskani mediji, se selijo na virtualno.

Virtualni mediji so: spletne strani, spletne revije in časopisi, Youtube, fb, Instagram, Tik Tok, itd. .

V ospredju so že nekaj časa selfiji, kjer se mlade dame in gospe slikajo le v obraz. V zadnjem času je pa trend t.i. no make up ali t.i. no filter selfijev. ''Pogumne'' se slikajo in objavljajo slike brez make upa. Zakaj je to danes ''pogumno dejanje'' ? Torej, v današnjem ''umetnem'' svetu je težko imeti popolno polt.

Popolna polt je polt brez ogrcev, z majhnimi porami, brez madežev in gubic. Zakaj je to težko doseči? Zato, ker se je za lepo kožo treba potruditi. V lastno kožo je treba investirati od pubertete naprej. Ampak roko na srce – popolna polt ne obstaja. Obstaja samo negovana polt.

Začeti je treba na začetku – pri prehrani. Pozna se prevelika izpostavljenost soncu. Pozna se koza pri kadilcih. Poškodbe kože od sonca, nepravilne prehrane, kajenja se na koži nalagajo – gube, izsušena koža, pigmentni madeži. Vse to je z leti težje skriti, zato je treba začeti zgodaj.

Pomembna je obvezna jutranja in večerna rutina, katera obsega:


Nujni so tudi redni obiski pri kozmetičarki.

Redni obiski pri kozmetičarki pomenijo:

  • Idealno je enkrat mesečno.
  • Odlično je 4x na leto ob menjavi letnih časov.
  • Nujno pa dvakrat letno – spomladi in jeseni.

Biti priden se izplača. Priden z dnevno rutino, rednimi obiski pri kozmetičarki in zdravim načinom življenja.


Kaj pa nega rok? Poleg obraza so najbolj izpostavljen del telesa prav roke. Gubice in pigmentni madeži se najprej poznajo prav na obrazu in rokah. Torej, kaj narediti, da bodo poleg obraza tudi roke urejene?


Potrebno je:

  • pravilno urejanje nohtov in obnohtne kožice
  • negovanje rok, nohtov in obnohtne kožice z pravilnimi produkti
  • reden obisk pri izkušeni kozmetičarki ali manikerki

V poplavi pripravkov je težko pravilno izbrati med produkti za nego rok in nohtov. Moje osebno mnenje je, da poiščete nasvet pri vaši kozmetičarki, katera mora biti v negi nohtov specializirana.


V kozmetičnem salonu se navadno prodaja le profesionalna kozmetika, taka, ki jo v prosti prodaji ni. Poleg nakupa izdelkov pa dobite se nasvete, ki jih v drogerijah in lekarnah ne boste dobile, saj personal nima strokovnega kozmetičnega znanja in se težko spozna prav na vse izdelke v trgovini ali lekarni.


Kakšni pa so trendi za letošnje decembrske zabave?


B87Y0479 copy (1)


Za mlada dekleta in mlade po duši: Letos je obvezna mat šminka v vseh temnih tonih. Ampak pozor! Ce imate veliko gubic in zelo suha usta si jo raje ne dajajte, saj boste dosegle kontra učinek. Pri nohtih si lahko omislite vse tone rdeče barve in tudi vse ostale temnejše barve ter kako lepo poslikavo nohtov ali dodatek, kot so: diamantki, poslikave in seveda bleščice! Brez bleščic ni decembra.


Za gospe: Decembra si brez skrbi lahko damo temnejšo rdečo bravo na nohte in rdeče ustnice. Ce se pa ne čutite za rdečo je francoska manikura vedno moderna.


Kaj podariti v decembru?


Irena 380 copy

Zagotovo je majhna pozornost kot je recimo pila za nohte in krema za roke darilo katera vsaka dama potrebuje.

Zelo dobrodošli so tudi novoletni seti za negovanje obraza.

Ce hočemo podariti nekaj več pa raje priporočam darilni bon. Darilni boni so zelo priljubljeno darilo saj si lahko obdarovanka sama izbere eno izmed storitev v salonu.